Temaartiklar / fördjupning  Bo i bostadsrätt Bostadsrättsföreningar i Sverige Lagar, länkar, ekonomifakta  Branschguide med utvalda företag/leverantörer Vår Brf - styrelsens egna sidor Nyhetsbrev  
 Styrelseguiden
 Styrelsens roller och ansvar
  - Att välja styrelse
  - Styrelsearvode
  - Styrelsearvode i 200 Brf:er
  - Beräkna styrelsearvode
 Styrelseskolan
 Litteratur - föreningen bibliotek
 Tjänster och produkter


Experter svarar på dina frågor

Saddia frågar:

Jag betalar 200:- för en carport plats. Min son har parkerat sin moped i det gemensamma garaget, under tak, på cykelparkering. Nu vill föreningen att jag betalar 100:- i parkeringsavgift för moped och att den ska ställas på en annan plats, i garaget, längre bort från ingången. Uppsägningstid för parkeringen blir 3 månader.

Min son bor varannan vecka här, varannan vecka hos sin pappa. Dessutom kommer han att avställa mopeden under vintern är det rimligt att ta en sådan avgift?


Erik Hörnkvist, Chefredaktör Bo bättre svarar:

Hyran verkar i sig inte orimlig. Antagligen går det att ställa sig utanför garaget med mopeden om man inte önskar betala garageplats för den. De personliga förhållandena är knappast relevanta för hyran.

Man hyr platsen, sen är det upp till den som hyr när man väljer att använda sin plats. Frågor om hyras skälighet kan prövas av hyresnämnden.Se mer: Länkar till lagar och myndigheter


© 2006 - 2024 Hittabrf.se och Bo bättre
Sveriges största faktaplats om bostadsrätt och bostadsrättsföreningar
Prenumerera | Kontakta oss | Om oss | Annonsera