Temaartiklar / fördjupning  Bo i bostadsrätt Bostadsrättsföreningar i Sverige Lagar, länkar, ekonomifakta  Branschguide med utvalda företag/leverantörer Vår Brf - styrelsens egna sidor Nyhetsbrev  
 Styrelseguiden
 Styrelsens roller och ansvar
  - Att välja styrelse
  - Styrelsearvode
  - Styrelsearvode i 200 Brf:er
  - Beräkna styrelsearvode
 Styrelseskolan
 Litteratur - föreningen bibliotek
 Tjänster och produkter


Experter svarar på dina frågor

Bengt frågar:

Jag är medlem i en äldre förening med välordnad och god ekonomi. För ca 20 år sedan reparerades samtliga wc- och duschrum i fastigheten på föreningens bekostnad. Jag vill nu byta vägg- och golvbeklädnad i min wc/dusch.

Jag har fått beskedet att om jag genomför denna förändring, så blir jag också skyldig att byta golvbrunn på egen bekostnad. Ledningar i golv och väggar svarar föreningen för. Därav drar jag slutsatsen att föreningen även bör svara för kostnaden för byte av golvbrunn.


Jörn Liljeström, LEX Advokatbyrå svarar:

Av stadgarna framgår att bostadsrättshavaren svarar för golvbrunn inklusive klämring. Du som bostadsrättshavare ska alltså bekosta bytet av golvbrunn. För att göra en fullgod och tät badrumsrenovering krävs att anslutningen till golvbrunnen är bra. Det är därför inte bara stadgeenligt utan även praktiskt lämpligt att bostadsrättshavaren byter golvbrunn och klämring i samband med badrumsrenoveringen.


© 2006 - 2024 Hittabrf.se och Bo bättre
Sveriges största faktaplats om bostadsrätt och bostadsrättsföreningar
Prenumerera | Kontakta oss | Om oss | Annonsera