Temaartiklar / fördjupning  Bo i bostadsrätt Bostadsrättsföreningar i Sverige Lagar, länkar, ekonomifakta  Branschguide med utvalda företag/leverantörer Vår Brf - styrelsens egna sidor Nyhetsbrev  
 Styrelseguiden
 Styrelsens roller och ansvar
  - Att välja styrelse
  - Styrelsearvode
  - Styrelsearvode i 200 Brf:er
  - Beräkna styrelsearvode
 Styrelseskolan
 Litteratur - föreningen bibliotek
 Tjänster och produkter


Experter svarar på dina frågor

Björn frågar:

Jag bor i en förening där vi har en lokal i gatuplan som nu styrelsen har hyrt ut till ett hunddagis.

Det har inneburit att det har blivit en del hundskall. Detta är ibland väldigt störande. Uthyrningen har skett utan att vi föreningsmedlemmar har blivit tillfrågade. Jag undrar om styrelsen har rätt att hyra ut lokalen utan att fråga oss medlemmar.


Karin Rutström, redaktör och bostadsjournalist svarar:

Styrelsen har fått förtroende att ansvara för förvaltningen av föreningens fastighet. Det innebär att den till stor del arbetar självständigt vilket är nödvändigt om styrelsen ska hinna med och klara att hantera alla uppgifter och frågor som hamnar på deras bord.

När det gäller störningar är det inget man som boende måste acceptera. Det ni kan göra är att lämna in skriftligt klagomål till föreningen och kräva att de vidtar åtgärder. Ange noggrant typ av störning, hur ofta förekommande det är och tider.

Det är föreningens skyldighet att göra något åt situationen. Händer inget inom ett antal veckor kan ni driva ärendet vidare till hyresnämnden med krav på åtgärd.


© 2006 - 2024 Hittabrf.se och Bo bättre
Sveriges största faktaplats om bostadsrätt och bostadsrättsföreningar
Prenumerera | Kontakta oss | Om oss | Annonsera