Temaartiklar / fördjupning  Bo i bostadsrätt Bostadsrättsföreningar i Sverige Lagar, länkar, ekonomifakta  Branschguide med utvalda företag/leverantörer Vår Brf - styrelsens egna sidor Nyhetsbrev  
 Styrelseguiden
 Styrelsens roller och ansvar
  - Att välja styrelse
  - Styrelsearvode
  - Styrelsearvode i 200 Brf:er
  - Beräkna styrelsearvode
 Styrelseskolan
 Litteratur - föreningen bibliotek
 Tjänster och produkter


Experter svarar på dina frågor

Mvh Peter frågar:

Min fråga till er är följande: Bostadsrättsföreningen närmast oss har samma innergård fast den är avdelad med en mur vilken det nu blivit sprickor i från deras sida. Vi ligger lite högre och varken ser eller märker något av denna mur. Vem är ansvarig för att laga muren och finns det någonstans att läsa vilka regler som gäller för var gränser går för innergårdar och vem som sköter vad?Jörn Liljeström, advokat svarar:

Allmänt kan man säga att ansvaret beror på̊ till vilken fastighet muren är byggd. Det som även kan påverka bedömningen är historiken, eventuella avtal, detaljplan, bygglov, vad som är inskrivet i fastighetsregistret med mera. Som du förstår lämpar sig frågan inte som en allmän bofråga. För att få ett svar behöver ni rådgöra med sakkunnig advokat eller annan jurist efter att satt sig in i situationen och gått igenom alla existerande relevanta handlingar.
© 2006 - 2024 Hittabrf.se och Bo bättre
Sveriges största faktaplats om bostadsrätt och bostadsrättsföreningar
Prenumerera | Kontakta oss | Om oss | Annonsera