Temaartiklar / fördjupning  Bo i bostadsrätt Bostadsrättsföreningar i Sverige Lagar, länkar, ekonomifakta  Branschguide med utvalda företag/leverantörer Vår Brf - styrelsens egna sidor Nyhetsbrev  
 Styrelseguiden
 Styrelsens roller och ansvar
  - Att välja styrelse
  - Styrelsearvode
  - Styrelsearvode i 200 Brf:er
  - Beräkna styrelsearvode
 Styrelseskolan
 Litteratur - föreningen bibliotek
 Tjänster och produkter


Experter svarar på dina frågor

Anonym frågar:

Rösträtt på stämma.

Hej, vi är en liten bostadsrättsförening. En av bostadsrätterna är under försäljning och ordförande har skrivit under och godkänt de nya medlemmarna till föreningen. Nu kommer en årsstämma att hållas inom kort där både köparna och tidigare ägarna kommer delta. Vår ordförande hävdar nu att varken köparna och tidigare ägarna till bostaden som är under försäljning har rösträtt vid detta möte. Stämmer det?

Karin Urbina Rutström, bostadsjournalist. svarar:

På en stämma har alla medlemmar i föreningen rösträtt. Även de som sålt under förutsättning att köparna inte tillträtt/blivit medlemmar än. Finns det fler som står som ägare till en bostadsrätt är det trots detta bara en medlem per lägenhet som har rösträtt. För att ha rösträtt måste medlemmen personligen vara närvarande eller ha ett ombud som har en daterad och underskriven fullmakt som inte är mer än ett år gammal.


© 2006 - 2024 Hittabrf.se och Bo bättre
Sveriges största faktaplats om bostadsrätt och bostadsrättsföreningar
Prenumerera | Kontakta oss | Om oss | Annonsera