Temaartiklar / fördjupning  Bo i bostadsrätt Bostadsrättsföreningar i Sverige Lagar, länkar, ekonomifakta  Branschguide med utvalda företag/leverantörer Vår Brf - styrelsens egna sidor Nyhetsbrev  
 Styrelseguiden
 Styrelsens roller och ansvar
  - Att välja styrelse
  - Styrelsearvode
  - Styrelsearvode i 200 Brf:er
  - Beräkna styrelsearvode
 Styrelseskolan
 Litteratur - föreningen bibliotek
 Tjänster och produkter


Experter svarar på dina frågor

Vänliga hälsningar - Paul frågar:

Vi har fått en förfrågan från en medlem i vår föreningen om han kan få hyra ut lägenheten i andrahand. Vi har redan sagt nej men han säger att han har laglig rätt på grund av familjära skäl och att han ska vända sig till Hyresnämnden.

Han har haft lägenheten uthyrd flera gånger tidigare och bor med sin fru i ett hus i ett annat område. Men vi tycker att det låter konstigt eftersom de inte bott i lägenheten på flera år och de har nyligen köpt ett nytt hus. Vi brukar säga ja till andrahandsuthyrningar men i det här fallet tycker vi inte att skälen håller.

Vilka regler är det som gäller enligt lag för andrahandsuthyrning?


Karin Rutström Redaktör, Bo bättre svarar:

Ni avgör om ni vill ge tillstånd eller inte till andrahandsuthyrningen. Medlemmem kan såsom han säger vända sig till Hyresnämnden de kan då ge tillstånd om han har beaktansvärda skäl och samtidigt kan presentera en andrahandshyresgäst.

Det skäl som gäller för att Hyresnämnden ska ge tillstånd till andrahandsuthyrning är exempelvis att man behöver hyra ut lägenheten på grund av ålder eller sjukdom, arbete eller studier på annan ort eller särskilda familjeförhållanden. Med särskilda familjeförhållanden brukar man avse sådant som exempelvis provboende med sambo.


© 2006 - 2024 Hittabrf.se och Bo bättre
Sveriges största faktaplats om bostadsrätt och bostadsrättsföreningar
Prenumerera | Kontakta oss | Om oss | Annonsera